Wednesday, August 11, 2010

:: Ayam Boxing ::


Ayam Boxing

A- telur ayam
B- tepung gandum
C- kepak ayam
D- serbuk roti
E- minyak masak
F- garam, serbuk lada sulah

BAHAN-BAHAN:
1kg kepak ayam | potong kepak ayam kepada dua bahagian dan lapah seperti bentuk ‘boxing’
100gm serbuk roti
20gm tepung gandum
4 biji telur ayam
Garam & serbuk lada sulah secukup rasa
Minyak untuk menggoreng

CARA MEMASAK:
1.Gaul kepak ayam bersama garam dan serbuk lada sulah.
2.Pukul telur sehingga kembang.
3.Kemudian celup kepak ayam ke dalam bancuhan telur.
4.Salut kepak ayam dengan tepung gandum. Ratakan.
5.Salut dengan serbuk roti. Kepal-kepalkan agar sebati.
6. Akhir sekali, goreng kepak ayam di dalam minyak penuh dan sederhana panas

No comments:

Post a Comment